Pikaohje

Ylläpidon aloitus

Pääset sivujesi ylläpitotyökaluun osoitteen http://sivuston osoite/admin/ kautta. Esimerkiksi jos olet rekisteröinyt itsellesi osoitteen http://yritysabc..fi ylläpitotyökaluusi pääset osoitteessa http://yritysabc..fi/admin/
Käyttäjätunnus on rekisteröintitunnuksesi (yritysabc) ja salasanasi on sama jonka syötit rekisteröintikaavakkeeseen.

Yleistä

On suositeltavaa pitää kahta eri selainta yhtäaikaa auki. Toiseen on hyvä aukaista ylläpitotyökalu ja toiseen varsinaiset sivut. Muista päivittää selainnäkymä varsinaisilla sivuilla kun olet tehnyt päivityksiä ylläpitotyökalulla. Useissa selaimissa näppäin F5 päivittää selainnäkymän.

Sisällön lisäys

Editoria käyttäessä tulee muistaa kaksi asiaa:
- Aina kun muokkaat sisältöä, muista klikata 'Tallenna' painiketta jotta muutokset tallentuvat.
- Klikkaa 'Julkaise' painiketta julkaistaksesi muutokset sivuillesi.
- 'Esikatsele'-painikkeesta avautuu uusi ikkuna, josta voit tarkastella sivua normaalitilassa.
HUOM! aina kun teet muutoksia klikkaa ensin kohtaa 'Tallenna' jos haluat muutoksien säilyvän.Kategorioiden lisäys

Oletuksena sivuilla on kolme kategoriaa, 'Etusivu', 'Pääkategoria1', ja 'Pääkategoria2'. Voit lisätä uusia klikkaamalla kohtaa 'Muokkaa kategoriaa' -> 'Uusi kategoria'.

Tämän jälkeen syötä kategorian nimi ja klikkaa 'Lisää'.
Kategorian vieressä näkyy kohta   [0 +/-]. Voit muuttaa kategorian järjestysnumeroa näistä painikkeista, kategoriat ovat numero järjestyksessä, pienin numero ylimpänä. Kategoriat joilla on sama järjestysnumero ovat allekkain aakkosjärjestyksessä. Voit muokata kategorioiden nimiä ja ominaisuuksia kohdasta 'Muokkaa navigaatiota'.


Kuvien tuominen järjestelmään

Jos haluat käyttää kuvia WWW-sivuillasi/editorissa, tuo ne ensin järjestelmään 'Tiedostot' toiminnon kautta. 'Tiedostot' toiminto sijaitsee ylläpitopuolella ylhäällä keskellä yläbannerin alla. Tiedostojen hallintaan pääset myös editorin kautta lisätessäsi kuvia.

Klikkaa linkkiä jolloin aukeaa seuraavanlainen näkymä:

Klikkaa Image kansiota, ja sen jälkeen klikkaa 'Uusi tiedosto' linkkiä jolloin pääset valitsemaan haluamasi tiedoston omalta koneeltasi. Klikkaa kohtaa 'Selaa', valitse kuva ja klikkaa 'Avaa' (kuvassa 'Open') painiketta. Tämän jälkeen klikkaa kohtaa 'Luo' jolloin tiedosto siirtyy palvelimelle. Tässä voi kestää muutamasta sekunnista minuutteihin riippuen kuvan koosta ja yhteytesi nopeudesta.

 


Grafiikan lisääminen

Sivustolle tulevia grafiikoita muutetaan klikkaamalla 'Grafiikkaa' linkkiä ylävalikosta ja valitsemalla 'lisää grafiikkaa'-vaihtoehdoista jokin.


Alapalkki:

Valitse käytettävä kuva, joko omalta koneeltasi tai päivitystyökalun valmiista kuvakirjastosta:

Kun valitset uuden kuvan, klikkaa painiketta 'Päivitä esikatselu'. Teksti kenttään voit halutessasi syöttää tekstin jonka saat näkymään kuvan päällä. Voit määrittää tekstin fontin, koon ja värin ja kun klikkaat hiirellä 'Sijainti' kohdan kuvaa, Näet alla olevassa 'Esikatselu' kuvassa sen miltä teksti näyttää kuvassa. 'Ota käyttöön' painikkeella grafiikka otetaan käyttöön sivustolla.


<-- Takaisin