Tiedostot


Tiedostojen hallintaan pääset ylävalikon kohdasta 'Tiedostot'.
Tiedostot- modulia käytetään tiedostojen lataamiseen palvelimelle. Voit luoda uusia kansioita ja alikansioita kuten haluat. Vain ylläpitäjät voivat ladata ja poistaa tiedostoja.

Tiedostojen hallintaan pääset kätevästi myös tekstieditorin kautta; jos haluat lisätä sivulle kuvan jota ei ole vielä tuotu palvelimelle, klikkaa editorin painiketta 'lisää kuva / muokkaa kuvaa'. Paina 'selaa palvelinta'-painiketta, ja tämän jälkeen 'Tiedostojen hallinta'-painiketta, josta pääset tiedostojen hallintaan. Siirrettyäsi kuvan palvelimelle, sulje tiedostojen hallinta 'Sulje'-painikkeesta, ja tiedostonimi näkyy nyt tiedostolistassa.

Tiedostot-modulissa on viisi oletuskansiota. Custom, File, Flash, Image ja Media.
  • Custom -kansion avulla voit muuttaa päivtystyökalun kiinteitä kuvia, kuten tulostuskuvake ( printer.gif ) ja kielivalintojen kielikohtaiset liput ( fi.png, sv.png, en.png, ee.png ). Tallenna kansioon haluamasi uusi kuva. Huomaa että uuden kuvan tiedostonimen ja -muodon täytyy olla sama kuin korvattavassa kuvassa.
  • Lataa kaikki kuvat joita haluat käyttää sivuilla Image-kansioon.
  • Lataa kaikki flash-tiedostot joita haluat käyttää sivuillasi Flash-kansioon
  • Lataa kaikki tekstitiedostot ym. File-kansioon, kuten htm- ja pdf-tiedostot.
  • Lataa media-kansioon isommat tiedostot, kuten videotiedostot.
Uusi hakemisto luodaan kohdasta 'Uusi hakemisto'. Syötä hakemiston nimi ja klikkaa painiketta 'Luo'. Hakemisto luodaan siihen hakemistoon jossa olit kun klikkasit kohtaa 'Uusi hakemisto'. Kansiorakenteessa liikutaan ylöspäin klikkaamalla ylintä kansiota jonka kuvauksena on kaksi pistettä.Uusi tiedosto siirretään palvelimelle kohdasta 'Uusi tiedosto'. Siirry siihen hakemistoon mihin haluat tiedoston siirtää klikkaamalla hakemiston nimeä.
Klikkaa tämän jälkeen kohtaa 'Uusi tiedosto'. Klikkaa 'Selaa' näppäintä ja valitse koneeltasi tiedosto jonka haluat siirtää ja klikkaa 'Avaa'. Tämän jälkeen klikkaa painiketta 'Lisää', jolloin tiedoston siirto palvelimelle alkaa. Riippuen tiedoston koosta ja yhteytesi nopeudesta, siirrossa voi kulua muutamasta sekunnista kymmeniin minuutteihin.

HUOM! Tänä aikana ei navigoida pois tältä sivulta, muuten siirto keskeytyy. Tiedoston maksimikoko on 50 megatavua. kun siirto on valmis, ruutuun päivittyy kansion tiedostolistaus.

Kommentit -linkistä voit kirjoittaa tiedostoon kommentin ja katsoa muiden tekemiä kommentteja. Nämä kommentit näkyvät ainoastaan päivitystyökalun tiedostojen hallinnassa, ne eivät näy itse tiedostossa.
Muokkaa -linkistä voit nimetä tiedostoja uudelleen tai
poistaa tiedostoja.Voit lisätä myös useita (max. 10) tiedostoja kerralla tiedostojen hallintaan.

Tiedostojen ja kansioiden poisto

Voit poistaa tiedostoja ja kansioita klikkamalla kohtaa 'poista'. Kansioiden tulee olla tyhjiä ennenkuin niitä voi poistaa.