Käyttäjät


Käyttäjien ylläpidossa voit luoda Ylläpitäjiä, rajoitettuja ylläpitäjiä sekä normaaleja käyttäjiä.

  • Ylläpitäjä: Ylläpitäjät voivat muokata kaikkia sivuston osia.
  • Rajoitetut ylläpitäjät: Rajoitetuille ylläpitäjille voidaan antaa oikeuksia muokata tiettyjen kategorioiden sivuja. He voivat myös luoda, muokata ja poistaa käyttäjiä, mutta eivät rajoitettuja ylläpitäjiä eivätkä ylläpitäjiä. Rajoitettu ylläpitäjä kirjautuu palveluun kirjoittamalla osoitteen perään radmin (esim. http://www.ohjeistus.fi/radmin).
  • Käyttäjät: Käyttäjä-tilejä käytetään jos halutaan sulkea pääsy koko sivustolle tai tietyille sivuille muilta kuin erikseen määriteltyiltä henkilöiltä. Käyttäjät kirjautuvat palveluun kirjoittamalla osoitteen perään user (esim. http://www.ohjeistus.fi/user).
Tilien asetuksia voi muokata klikkaamalla tilin nimeä. Tällöin tilin salasanaa ja oikeuksia voi muuttaa.

Käyttäjän IP-osoitteet: (RegExp)

[Tähän kohtaan ei välttämättä tarvitse laittaa mitään]Tilit voidaan rajata IP-osoitteiden mukaan. Tähän kohtaan syötetyt osoitteet ovat ainoita joista valittu käyttäjä pystyy kirjautumaan sivuille. Jos yhtään IP:tä ei ole syötetty, tilillä voi kirjautua sivuille mistä tahansa osoitteesta. Valittavanasi on myös toiminto kirjaudu automaattisesti sisään. Jos tämä kohta on valittuna niin kirjautuminen määritellystä IP osoitteesta ei vaadi  käyttäjätunnusta sekä salasanaa.


Tunnus voimassa kohdan avulla voidaan määrittää milloin tunnus vanhenee. Tämän jälkeen ei tunnusta voida enää käyttää. Käyttäjätunnus ei poistu järjestelmästä vaan vanhenee.
Huomaa! Ylläpitäjällä on automaattisesti kirjoitus- ja lukuoikeus kaikkeen sisältöön.
Huomaa! Kun rajoitettu ylläpitäjä tai käyttäjä on luotu täytyy jokaiselle käyttäjätunnukselle määritellä pääkategoriat joita käyttäjätunnus pystyy muokkaamaan tai lukemaan. Tämä tapahtuu klikkaamalla luotua käyttäjätunnusta ja valitsemalla listalta sopivat pääkategoriat. Huomaa myös että käyttäjät eivät voi koskaan ylläpitää sisältöä he voivat vain lukea sitä. Eli käyttäjille voidaan tarjota sisältöä joka vaatii kirjautumisen mutta ei näy muille internetissä surffailijoille.