Tiedostopankki

Tiedostopankkiin voivat käyttäjät lisätä tiedostoja toisten käyttäjien ladattavaksi. Ominaisuus on erittäin hyvä lisäominaisuus esimerkiksi yrityksen tai yhteisön Intra- tai Extranet sivustoille. Tiedostopankkia voidaan käyttää myös julkisilla sivuilla niin, että normaalit selailijat voivat ladata tiedostoja mutta eivät lisätä niitä tiedostopankkiin.

Lataa tiedosto omalle koneelle

Muokkaa tiedostoa/kansiota (nimeä uudelleen, poista tiedosto)

Jos tiedoston nimeä klikkaa avaa selain tiedoston suoraan selaimella.

Tiedostopankkiin voidaan lisätä kansioita sekä kansioihin tiedostoja. Tiedostopankki tukee yleisempiä tiedostopäätteitä. Tiedostopankkiin ei voi lisätä (.php) päätteisiä tiedostoja tietoturvallisuuden takia. Tiedostojen nimiä voidaan myös muokata sekä tiedostoja voidaan poistaa tiedostopankista. Tiedostoja ei voi siirtää kansiosta toiseen suoraan tiedostotyökalun avulla.

Tiedostopankki Komponentin ilmentymiä* voi olla useita esim.: Myynti, Toimisto yms...
Jokaisella ilmentymällä* on oma tiedostopankki johon tiedostoja voidaan siirtää
Internet -selaimen** avulla. Tiedostoja voidaan myös ladata omalle koneelle
muuttaa niitä ja korvata tiedostopankissa oleva tiedosto uudella muutetulla
tiedostolla.

* Ilmentymä=pääkategoria. Esim. Intra- ja Extranetissä jokaisella käyttäjällä on oma käyttäjätunnus sekä salasana. Käyttäjätunnuksia sekä niiden salasanoja voidaan hallita sivujen ylläpidossa olevan käyttäjät työkalun avulla. Samalla käyttäjätyökalun avulla voidaan määritellä näiden tiedostopankkien näkyvyys eri käyttäjille.

** Käytettävä Internet -selain asettaa upload kaistalle omat rajoituksensa (tiedoston siirto palvelimelle). Käytännössä suositeltava upload tiedoston koko on selaimesta ja yhteyksistä riippuen noin 20MT-30MT isompienkin tiedostojen siirto palvelimelle onnistuu mutta tällöin siirto on erittäin hidasta. Kannattaa huomioida myös operaattoreiden upload kaistojen rajallinen kapasiteetti.