Postituslista

Postituslistan avulla voit vaivattomasti lähettää sähköposteja postituslistalle liittyneille.

HUOM! Saadaksesi tilaamasi Postituslista - ominaisuuden näkyviin/käyttöösi luo uusi pää- tai alikategoria ja anna kategorialle erikoisominaisuus "postituslista".

Lisää uusi ryhmä

Tästä voit luoda uuden ryhmän. Voit luoda useita eri ryhmiä joissa voi olla samoja tai täysin eri sähköpostiosoitteita. Ryhmien avulla eri sähköpostien lähettämienen eri ryhmille on helpompaa. Lähetettävän viestin pohja määritellään kohdasta "muokkaa pohjia". Voit tehdä eri ryhmiä joihin käyttäjät voivat liittyä. Jokaiselle ryhmälle on aina oma viestipohja.

Muokkaa ryhmiä

Tämän painikkeen alta pystyt lisäämään ja poistamaan järjestelmässä olevia sähköposteja, siirtämään sähköposteja eri ryhmiin.

Sähköpostilistauksessa sähköpostiosoitteen perässä näkyy ryhmä mihin sähköpostiosoite kuuluu. Järjestelmästä löytyy suoraan oletus -nimenen ryhmä koska sähköpostin pitää kuulua.

Voit myös "exportata" eli viedä sähköpostiosoitteita Excelillä avattavaan CSV tiedostoon jos haluat käyttää listauksia muissa ohjelmissa.

Liittyminen ja liittäminen sähköpostilistaan: Julkiset sähköpostit - listoihin voi kuka tahansa liittyä jäseneksi julkisilta internetsivuilta.

Piilotettuihin sähköpostilistoihin ainoastaan sivuston ylläpitäjä voi lisätä osoitteita

HUOM! Lähetettyihin viesteihin tulee automaattisesti postituslistalta eroamislinkki.

Lisää sähköpostilista: Ao. kohtaan voit kirjoittaa/lisätä sähköpostit haluamaasi sähköpostilistaan. Osoitteiden lisääminen esim. tekstinkäsittelyohjelmista onnistuu "kopio + liitä" - toiminnolla (tai pikanäppäimillä Crtl+C ja Crtl+V . Muistathan laittaa kunkin sähköpostin omalle riville.


Näkymä Postituslista ohjelmaan lisätyistä sähköpostiosoitteista. ":: Oletus" kertoo mihin ryhmään kyseiset sähköpostiosoitteet on liitetty.

Muokkaa pohjia

Muokkaa pohjia painikkeen alla on listattu olemassa olevien ryhmien pohjat.

"Vaihda editoria" painikkeesta voi määritellä lähetetäänkö sähköposti html- vai tekstimuodossa. Tekstimuoto on valittuna kaikissa ryhmissä oletuksena.

Sähköpostien perille menemistä ja tilastoja voidaan seurata tilastot toiminnon kautta. Tämä vaatii sen, että käytetään html -muotoiltua viestiä. Tällöin viestissä tulee käyttää linkkejä ja kuvia joita voidaan tilastoida.

Huom! Huomaa, että jos lähetät html -muotoillun viestin (tehty normaalilla editorilla) saattaa se jäädä vastaanottajan roskapostisuodattimiin ja näin ollen vastaanottaja ei voi lukea viestejä. Tekstimuotoinen viesti menee paremmin roskapostisuodattimista lävitse mutta tekstimuotoinen ei ole seurattavissa tilasto työkalun avulla.

Tervetuloviesti: Luo tervetuloviesti, joka lähetetään ryhmään liittyneille. Tervetuloviesti on sama kaikille ryhmille.

Huom! Tervetuloviestiä ei lähetetä, jos lähettäjä kenttää, otsikkoa ja sisältöä ei ole määritelty.

Lähetä sähköposti

Voit lähettää sähköpostin valitulle ryhmälle tästä. Jos ryhmässä on yli 100 vastaanottajaa, ruudulle avautuu erillinen popup -ikkuna jossa edityminen näkyy. Suurempien määrien lähetyksessä voi kestää useita minuutteja!

Tilastot

Tilastot kohdasta voit seurata html- muotoisia viestejä. Postituslistalla voidaan lähettää tekstimuotoisia sekä html muotoisia viestejä. Jos html muotoiseen viestiin on lisätty kuva voit nähdä onko vastaanottaja ladannut omaan sähköpostiohjelmaansa kyseisen kuvan. Voit seurata myös html- muotoisen viestin linkkejä. Tilastot työkalu antaa tiedon siitä onko käyttäjä klikannut kyseistä linkkiä.

Huom. Useat sähköpostiohjelmat eivät oletuksena lataa kuvia vaan käyttäjän pitää erikseen hyväksyä viestin kuvat ladattavaksi. Myöskään pelkkänä tekstinä lähetetyistä viesteistä ei tallenneta tilastoihin mitään tietoja.

Tälläinen työkalu on erittäin kätevä varsinkin erilaisille myyntiorganisaatioille ja seuroille.

Asetukset

Jos "Lähetetäänkö postituslistaan liittyneistä sähköpostia" kohta on kytketty päälle, lähetetään jokaisesta postituslistaan liittyneestä sähköpostitse kuittaus.

Sähköpostiosoite kohtaan määritellään sähköpostiosoite mihin kuittaukset lähetetään.