Lisää grafiikkaa sivupohjiin


Pääset grafiikka asetuksiin hallintapaneelin kohdasta grafiikka. Sivupohjassa on useita kohtia joihin voi lisätä grafiikkaa; Ylä- ja alapalkki, sekä vasempaan laitaan  ylös, alas tai keskelle.

Kaikkiin grafiikkapaikkoihin on olemassa myös edistynyt muokkaus. Toiminto on tarkoitettu hieman kokeneimmille WWW-sivujen tekijöille. Työkalun avulla normaalin yläpalkin alle saa HTML editorin. Editorin avulla voi tarvittaessa tehdä persoonallisemman yläpalkin tai vaikka rakentaa kokonaan oman ylänavigaation

 Voit käyttää paikoissa joko omia grafiikoitasi (vaihtoehto 1) tai päivitystyökalun
kuvakirjaston grafiikoita (vaihtoehto 2).Jos lataat grafiikat koneeltasi, siinä voi kulua hetken aikaa riippuen yhteytesi nopeudesta. Käytä omissa grafiikoissa tiedostomuotoina *.gif, *.jpg, *.swf muotoja. Älä käytä tiedostonimissä ääkkösiä tai välilyöntejä.

Jos haluat lisätä tekstiä kuvaasi, valitse ensin käytettävä kuva ja kirjoita sen jälkeen teksti jonka haluat lisätä 'Teksti:' kohtaan. Valitse fontin koko ja väri. Väri valitaan alla olevasta väriympyrästä ja valitun värin sävyä voi säätää viereisestä neliöstä.

Väriympyrän alla kuva näkyy kahteen kertaan otsikoilla 'Sijainti' ja 'Esikatselu'. Vie hiiren kursori kuvan päälle 'Sijainti' kohdassa niin teksti jonka kirjoitit näkyy kuvan päällä. Klikkaamalla hiiren vasenta näppäintä teksti liittyy kuvaan. Jos kilkkaat jotain toista kohtaa, teksti siirtyy sinne. 'Esikatselu' kuvasta näet miltä lopputulos näyttää, sivu aukeaa uuteen ikkunaan. Jos vaihdat tekstin kokoa niin klikkaa 'Päivitä esikatselu' painiketta nähdäksesi muutoksen. Jos haluat poistaa tekstin, tyhjennä tekstikenttä ja klikkaa 'päivitä esikatselu' painiketta.

Klikkaamalla 'Ota käyttöön' painiketta esikatselu ruudussa näkyvä grafiikka otetaan sivuilla käyttöön. 'Poista käytössäoleva' painikkeella grafiikka poistetaan käytöstä.HUOM! Jos käytät omia grafiikoita, ota huomioon se miten kuvan koko vaikuttaa sivuston rakenteeseen. Oletuskoolla ylä- ja alapalkkien kooksi suositellaan 780 pikselin leveyttä ja alle 100 pikselin korkeutta. Normaali sivuilla keskipaikan kuvan leveydeksi suositellaan maksimissaan 200 pikseliä.
CSS tyylien lisäys
CSS tyylien lisäys on tarkoitettu edistyneille sivujen tekijöille.  CSS - eli Cascading Style Sheet - on menetelmä, jolla HTML-dokumentin ulkoasua voidaan muokata mieleisekseen muuttamalla jo valmiina olevien HTML-elementtien vaikutusta. >> Lisätietoa