Kategoriat / navigointi

Navigointi / kategoriat sijaitsevat sivun vasemmassa laidassa tai sitten sivujen yläosassa. Pääkategoriat näkyvät aina, mutta alikategoriat näkyvät vain valittuna olevasta kategoriasta. Valittua kategoriaa merkitsee oranssi taustaväri.

Valittua kategoriaa voidaan muokata 'muokkaa navigaatiota' -painikkeesta. Painike löytyy editorin yläpuolelta.


Uusi kategoria luodaan painikkeesta 'uusi kategoria'. Samasta kohdasta on mahdollista luoda alikategorioita. Kategorian sijainti valitaan lopullisesti lisäysvaiheessa, mutta linkeistä painamalla oletukset tulevat olemaan joko valitun kategorian alle tai pääkategoriaan.


a) Nimi: Anna kategorialle nimi. Jos nimi on liian pitkä se voi sekoittaa sivun ulkonäköä. Nimet kannattaa perussivuilla pitää alle 15 merkin mittaisina.

b) Kategoria: Valitse tehdäänkö uusi pääkategoria vai alikategoria pääkategorian alle? @@ merkki valittavan kategorian edessä osoittaa sen mikä kategoria oli valittuna jos klikkasit 'Uusi alikategoria' kohtaa.

c) Näkyvyys: Näkyvyys kohdan avulla voidaan määritellä sivun näkyvyys. Esimerkiksi pelkästään kirjautuneille käyttäjille näkyvä sisältö voidaan määritellä tässä. Piilotettu päälinkki on linkki jonka tarkan osoitteen tietämällä voidaan sivustolle päästä.

d) Erikoisominaisuus:

  • Etusivu: Yhden sivuista täytyy olla etusivu, mutta myös useammalla sivulla voi olla etsivu   ominaisuus. Normaali asetuksilla etusivulla näkyy uutispalkki oikeassa reunassa.
  • Normaali: normaali sisältösivu
  • Gallery (Kuvagalleria)
  • Keskustelufoorumi
  • Blogi
  • Vieraskirja

e) Paikka

Kategorian paikka navigaatiossa. Paikka määritellään numerolla ja nyrkkisääntönä voidaan pitää että mitä isompi numero sitä alempana navigaatio linkki sijaitsee.

f) URL: 

Mahdollista ohjata kategoria osoittamaan tiettyyn websivustoon. Esim. viihde -kategorian voi ohjata osoittamaan sivujen ulkopuoliseen sivustoon/sivuun http://www.mtv3.fi/viihde

Kategorioiden / navigaation muokkaus


Valikkojen nimien jälkeen oleva numero kuvastaa valikolle annettua järjestysnumeroa. Tätä numeroa ei tarvitse yleensä oletuksena muuttaa, koska saman numeron omaavat valikot järjestetään aakkosjärjestyksen mukaan laskevasti. Jos kuitenkin halutaan valikoille, joku tietty järjestys onnistuu se numeron jälkeen olevia plus/miinus -linkkejä kunnes valikoille saavutetaan halutut arvot ja järjestys. Paikka numeron voi syöttää myös suoraan muokkaa pääkategoria toiminnon kautta. Mitä pienempi numero, sitä ylempänä valikko sijaitsee.

Navigaatiokuva

Voit korvata tekstinavigaation myös omalla kuvalla. Käytä ainoastaan *.jpg tai *.gif muotoisia kuvia. Huomaa että kuvien fyysinen leveys on rajoitettu 200 pikseliin. Muistathan että liian iso navigaatio kuva ei ole  kovinkaan käytännöllinen sivuilla vierailijoille.

Kategorioiden / Navigaation poisto

Kategorian voi poistaa ensiksi valitsemalla kyseisen kategoria klikkaamalla 'Muokkaa kategoriaa' ja valitsemalla kohta Poista. Huomaa, että poisto täytyy vielä kertaalleen hyväksyä tai hylätä ennenkuin posto se astuu voimaan.

Sivun lukitseminen

"Lukitse tämä sivu päivittämistä varten" -painikkeen avulla on mahdollista lukita kategoria niin että muut sivuston ylläpitäjät eivät voi päivittää tätä samaa kategoriaa samaan aikaan.
"Vapauta lukitus" painikkeella voi poistaa lukituksen. Lukituksen voi poistaa vain sen määritellyt käyttäjä. Jos käyttäjä ei poista lukitusta, se poistuu automaattisesti 15 minuutin kuluttua jos käyttäjä ei ylläpidä sivuja.

Yleisistä asetuksista voi muuttaa aikaa jolloin lukitus poistuu automaattisesti.

Kategorian ajastus

Jos haluat tehdä kategorian joka on näkyvissä vain tietyn aikavälin, voit luoda kategorian etukäteen ja määrittää julkaisu ajankohdan jolloin sivu tulee näkyväksi käyttäjille sekä arkistointi ajankohdan jolloin sivu häviää käyttäjien näkyviltä.