Kuvagalleria

Kuvagalleria luodaan tekemällä uusi sivu jonka erikoisominaisuus on 'Gallery'. Sivu jonka erikoisominaisuus on 'Gallery' näyttää seuraavalta:


Galleria-sivut toimivat siten että luot albumin (tai albumeita) joihin sijoitat kuvia, ja tämän jälkeen määrität tietyn albumin näkyväksi tietyllä sivulla. Yhdellä sivulla voi näkyä yksi albumi. Albumi luodaan menemällä kohtaan 'Lisää tai muokkaa albumeita' ,antamalle sille nimi, päättämällä tiedostojen järjestys (nimen, koon tai päiväyksen mukaan), päättämällä näkyvätkö kuvien tiedot (esim. kameramerkki, kuvausaika, suljinaika jne.) sekä määrittelemällä kuvien koot. Pienten kuvien leveys kannattaa määritellä riittävän pieneksi, ettei sivuston rakenne hajoa. Suositus on 140 pikseliä tai pienempi, riippuen siitä oletko valinnut oikean reunan sivupalkin näkyväksi joka sivulla. Huomaa, että pienet kuvat luodaan silloin kun siirrät kuvat omalta koneelta palvelimelle.

Kuvien lisäys albumeihin

Valitse ensin albumi johon haluat lisätä kuvia kohdasta 'Albumi ja kuvat'. Kun olet valinnut albumin kohdan 'Albumi ja kuvat' alle ilmestyvät seuraavat toiminnot:Kuvaus-kohdasta voit halutessasi kirjoittaa tietoja galleriasta käyttäjille.

Kuvia voit lisätä
  • kuva kerrallaan valitsemalla ne koneeltasi kuvakohtaisesti. Voit valita useampia kuvia koneeltasi ennen kuin painat 'Lähetä' -painiketta joka siirtää kuvat galleriaan. Kuvien pitää olla joko jpg, gif tai png -muodossa.
  •  ZIP-pakattuna (työkalu purkaa kuvat ZIP-paketista.) Tiedoston maksimikoko on 20MB-50Mb riippuen käyttämäsi palvelimen asetuksista.
  • Suoraan toiselta palvelimelta syöttämällä palvelimen URL. Palvelimen pitää antaa hakemistolistaus jotta siirto onnistuu.
Lisätyt kuvat näkyvät galleria-sivulla pienoisversiona neljä kuvaa rinnakkain ja viisi riviä  allekkain. Jos albumissa on yli 20 kuvaa, ne jakautuvat useammalle sivulle. Kuvaa klikkaamalla käyttäjä näkee kuvasta isomman version ja isompaa versiota klikkaamalla hän palaa takaisin kuvien listaukseen.

Kuvan uudelleen nimeäminen:

Voit nimetä kuvan uudelleen valitsemalla kuvan ja klikkaamalla sitä.
Kuvan yläpuolella on kenttä mihin on mahdollista kirjoittaa uusi nimi kuvalle.            

Yleisistä asetuksista saat määriteltyä seuraavat asiat:

Kuvagallerian linkkine värin
Kuvagallerian palkkien taustavärin

Kuvagallerian palkkien reunaväri

Monta kuvaa näytetään rinnan

Monta kuvaa näytetään sivulla

Oletusleveys uuden albumin pikkukuville

Oletusleveys uuden albumin kuville
Piilotetaanko tiedostonimi

Voiko käyttäjät kommentoida kuvia
Valitessasi tähän kyllä, käyttäjät voivat kommentoida galleriassa olevia kuvia.
Voiko käyttäjät arvostella kuvia? Eli antaa pisteitä 1-5 kuvalle. Näistä lasketaan keskiarvo.

Lähetetäänkö uusista merkinnöistä sähköposti.
Valitessasi tähän kyllä saat sähköpostin jos joku on kommentoinut galleriassa olevia kuvia. Kuvien kommentointi täytyy olla kyllä asennossa, jotta käyttäjät voivat kommentoida kuvia.

Ylätunniste

Ylätunnisteesta voit määritellä gallerialle vapaamuotoisen ylätunnisteen.

Alatunniste

Alatunnisteesta voit määritellä gallerialle vapaamuotoisen alatunnisteen

Suodattimet
Suodattimilla voit estää kommentoinnin käytön määritellyistä IP-osoitteista, sähköposteista tai tiettyjen sanojen käyttämisen merkinnöissä.

Lisää tai muokkaa albumeita kohdasta saat lisättyä ja muokattua albumeita.