Verkkokauppa


Päivitystyökalun verkkokauppa on helppokäyttöinen sekä monipuolinen  verkkokauppaohjelma. Se sopii erinomaisesti yrityksille tai yhteisöille, jotka saavat päivittäin useita kymmeniä tilauksia. Verkkokaupan ja hallintasivujen ominaisuuksia ovat mm. tuotekatalogi, ostoskori, verkko- ja luottokorttimaksut, tilausrekisteri, varastonhallinta sekä tilauksien seuranta.

Pikaohjeet (TÄRKEÄ!):

1. Tee päälinkki jonka erikoisominaisuus on verkkokauppa.

2. Laita aina aluksi yrityksesi tiedot verkkokauppaan oikein (tilinumerot yms...)

3. Laita verkkokaupan asetukset haluamallasi tavalla (haluatko, että käyttäjät rekisteröityvät vai ei)

4. Määrittele maksutavat ja toimitustavat. Esim. maksutapoihin Euteller maksupainikkeet jos sinulla on Eutellerin maksupainikkeet. Huomaa että lisätessäsi maksutavan saa se aina ID numeron.

5. Jos haluat käyttää jotain verkkomaksutapaa, jotka määrittelit kohdassa neljä esim. (Euteller) toimi seuraavasti. Syötä myyjän tunnus ja salasana kyseisen painikkeen kohtaan esim. euteller.  Kuvitellaan ,että Euteller on saanut ID numeroksi numero 1 :n kun kyseinen maksutapa lisättiin (kohta 4):

Muuta kohtaan:
verkkokauppa->asetukset-> Alla oleva kohta:
Maksutapa tunnisteet:
Luottokunta (Maksutavan ID): 1
Nettipankit (Maksutavan ID): 1

Eli tuossa ID täytyy olla sama kuin verkkokauppa->maksutavat kohdassa ilmoitettu ID eli esimerkimme tapauksessa numero 1.

Jos kyseessä olisi vaikka verkkonappipainikkeet suoraan pankilta toimitaan samalla tapaa. Eli asetaan ne aktiiviseksi ja syötä myyjän tunnus ja salaisuus. Varmistetaan että maksutavoista löytyy verkkopankki. Lisäksi syötä "Maksutapa tunnisteet" kohtaan niiden maksutapojen ID numero, jolla halutaan tarjota verkkomaksupainikkeet. Huomaa että verkomaksupainikkeet pankeilta tulevat kaikki saman maksutavan alle.

6. Tämän jälkeen voit lisäillä tuotteita verkkokauppaan (kuvat, hinnat yms)

Jos verkkokaupan käyttöönotossa on ongelma ole yhteydessä tukeen.

Verkkokaupan lisäys sivuilleLisää sivuillesi
pääkategoria jonka erikoisominaisuus on 'Verkkokauppa'.
Voit luoda esim.
normaalin sivun jolla kerrot verkkokaupastasi ja sen toiminnasta ja tälle sivulle alikategorioita 'Verkkokauppa' erikoisominaisuudella. Sivujen näkyvyydeksi kannattaa aluksi valita 'Ylläpitäjä' jolloin asiakkaat eivät näe kauppaa kunnes se on valmis.
Kun kauppa on valmis, voit vaihtaa sivujen näkyvyydeksi 'Kaikki' jolloin asiakkaat näkevät kaupan ja voivat tehdä ostoksia.

Verkkokaupan asetukset

Kun menet ylläpitopuolella sivulle jonka erikoisominaisuus on 'Verkkokauppa', alkunäkymä on seuraavanlainen:          [Asetukset]


Tällä sivulla määritellään kaupan asetukset kuten yhteystiedot ja maksutavat. Yhteystiedot näkyvät käyttäjille lähetettävissä sähköposteissa (asiakkaat saavat tilauksestaan vahvistuksen sähköpostilla).

Näytetäänkö tilinumero tilausvahvistuksessa?:

Näkyvyyttä voidaan vaihdella

Generoidaanko viitenumero tilausvahvistukseen?:

Näkyvyyttä voidaan vaihdella. Viitenumero generoidaan automaattisesti.

Tilausvahvistuksessa näkyvä tilinumero:
Tilaisvahvistuksessa / laskussa näkyvä erillinen kohta tilinumerosta. Tilinumeron näyttäminen täytyy olla sallittuna.

Näytetäänkö tilinumero tilausvahvistuksessa?:

Jos sallittu, tilinumero näytetään tilausvahvistuksessa ja laskussa.

Generoidaanko viitenumero tilausvahvistukseen?:
Jos sallittu, viitenumero näytetään tilausvahvistuksessa ja laskussa.

Voivatko käyttäjät rekisteröityä?:
Jos sallit rekisteröitymisen, käyttäjät voivat rekisteröityä jolloin heidän ei tarvitse aina syöttää esim. osoitetietojaan joka kerta ostaessaan kaupasta ja he näkevät vanhat tilauksensa sekä tilaustensa statuksen (maksamaton, maksettu, käsitelty).

Onko asiakkaiden pakko rekisteröityä?: Voit määrittää onko jokaisen käyttäjän rekisteröidyttävä ennen kuin he voivat ostaa tuotteita.

Näytä tuotteiden varastosaldot?: Jos valitset kyllä, käyttäjät näkevät tuotteiden listauksessa niiden varastosaldon.

Näytä alviton hinta?: Voit määrittää näytetäänkö käyttäjille myös tuotteen alviton hinta

Maksutapa tunnisteet: Jos kaupassasi voi maksaa luottokortilla tai nettipankin kautta, syötä näihin kohtiin maksutapojen ID numerot jotka löydät 'Maksutavat' sivulta.

Verkkomaksutavat: Voit valita voiko kaupassasi maksaa luottokortilla, tai eri nettipankkien kautta. Näitä vaihtoehtoja käyttäessäsi sinun täytyy tehdä sopimus kyseisten pankkien ja/tai luottokunnan kanssa ja saat heiltä 'Myyjän tunnuksen' sekä 'Myyjän salaisuuden'.

Jos haluat käyttää jotain verkkomaksu tapaa. Aseta se aktiiviseksi ja syötä myyjän tunnus ja salaisuus. Lisäksi syötä "Maksutapa tunnisteet" kohtaan niiden maksutapojen ID numero, jolla halutaan tarjota verkkomaksupainikkeet.

Demo tunnukset: Verkkopankit tarjoavat demotunnuksia kokeilua varten, luottokunta ei. Linkistä löydät lisätietoja pankin palveluista. Luottokunnan palvelusta löytyy tietoa osoitteesta http://www.luottokunta.fi/Kaupoille/Digitaalinen%20maksupalvelu/

Nordea

Osuuspankki:
Sampo
Säästöpankit/paikallisosuuspankit
[Käyttäjät]

Käyttäjät kohdasta voit tarkastella kaikkien verkkokauppaan rekisteröityneiden ihmisten tietoja vaihtaa tarvittaessa salasanaa tai yhteystietoja. Jos haluat antaa jollekin käyttäjälle koko sivuston laajuisen alennusprosentin, voit määritellä sen hänelle täältä.

[Tilaukset]

Tilaukset sivulta näet kaikki kaupan ostotapahtumat ja voit hakea niitä tilaajan nimen, sähköpostin, puhelinnumeron tai tilausnumeron (ID) perusteella.

Tilaukset näkyvät myös listauksena niiden tilan mukaan joka voi olla joko 'Maksamaton', 'Maksettu' tai 'Käsitelty'. Täältä voit hallita tilauksia, esim. kun tilaus on maksettu voit vaihtaa sen tilaksi 'Maksettu' ja kun se on lähetty/noudettu niin voit vaihtaa sen tilaksi 'Käsitelty'.

[Arvonlisät]

Tältä sivulta voit määritellä arvonlisäveroluokkia joita sivustosi tuotteissa käytetään. Kun luot uuden tuotteen voit valita sille ALV:n joka on määritelty täällä. Jos ALV muuttuu voit täältä vaihtaa kaikkien ALV-luokan tuotteiden veroa.

[Postitustavat]

Tällä sivulla voit määrittää postitustavat joita käyttäjä voi valita tilatessaan tuotteita sekä niiden hinnat ja antaa kuvauksen.

[Maksutavat]

Tällä sivulla voit määrittää maksutavat joita käyttäjä voi valita tilatessaan tuotteita sekä niiden hinnat ja kuvaukset. Jos kaupassasi voi maksaa luottokorteilla tai nettipankin kautta, ota ylös maksutapojen  ID numerot jotka näkyvät 'Maksutavat' listauksessa. Tarvitset näitä 'Asetukset' sivulla jotta käyttäjä saa linkit palveluihin maksaessaan tilaustaan.

HUOM! Älä tee erillisiä tapoja maksaa esim. Visa, Mastercard tai Nordea, Sampo vaan esim. Verkkopankki, luottokortti. Voit määritellä asetuksista mitkä vaihtoehdot käyttäjälle tulevat näkyviin.

[Myynti]

Tällä sivulla näet tilastot kuukausittaisesta kokonaismyynnistä.

[Inventaario]

Tällä sivulla näet kaupan varastosaldon sekä varaston kokonaisarvon.

Tuotteiden lisäys

Kun olet luonut uuden kategorian 'Verkkokauppa' erikoisominaisuudella ja muokannut kaupan asetukset haluamaksesi, voit alkaa lisäämään tuotteita kategorioihin. Valitse haluamasi kategoria ja klikkaa painiketta 'Uusi tuote'. ja syötä tuotteen tiedot:

Tuotteen nimi: Tuotteen nimi
Tuotekoodi: Tuotteen yksilällinen numerokoodi
Lyhyt kuvaus: Näkyy tuotelistauksessa
Kuvaus: Näkyy jos käyttäjä klikkaa tuotetta nähdäkseen tarkemmat tiedot.
Hinta: Tuotteen arvonlisäveroton hinta
Alennusprosentti: Jos tuotetta myydään alennuksella, prosentin voi syöttää tähän ja alennettu hinta näkyy käyttäjille
Varastosaldo: Halutessasi voit syöttää varastosaldon jolloin verkkokauppa vähentää myydyt tuotteet saldosta.
Arvonlisävero: Tuotteen ALV.  ALV-luokat voit määrittää 'Arvonlisät'  kohdasta.
Kategoria: Mihin kategoriaan tuote kuuluu.

Klikkaamalla 'Lisää' painiketta ja pääset valitsemaan tuotteelle kuvan (ei pakollinen). Tuotelistauksessa tuotteet ovat kaksi rinnakkain ja kuva piennetään 80 pikseliä leveäksi:Kuva on ylläpitopuoleta ja varastosaldo on asetettu asetuksista näkyväksi [V:*]

[nosta] [Laske] painikkeilla voit muuttaa tuotteen sijoitusta sivulla. 'Sijoitus' kohdasta voit valita tuotteen sijoituksen suoraan. Tuotteiden sijoitus sivulla menee seuraavsti:

1 2
3 4
5 6
jne.

Kun klikkaat tuotteen nimeä tai kuvaa saat tuotteen yksityiskohtaisemmat tiedot. Tällä sivulla kuva skaalataan 250 pikseliä leveäksi. Korkeutta ei ole rajoitettu mutta kuva skaalataan siten että mittasuhteet pysyvät samana kuin alkuperäisessä kuvassa. Ylläpitopuolella sinulla on kaksi erikoistoimintoa jotka eivät näy käyttäjille, 'Muokkaa tuotetta' ja 'Poista tuote' joilla voit muokata kaikkia tuotteen tietoja tai poistaa tuotteen.