Ajankohtaiset uutiset / tiedotteet ja kuumat uutiset


Molempien lisäsovellusten toimintaperiaate on samankaltainen. Niitä käytetään sellaisten uutisten julkaisuun joitten haluat olevan määritellyn ajan näkyvissä (kuumat uutiset etusivulla, ajankohtaiset uutispalkissa). Molempien lisäsovellusten uutiset voidaan myös arkistoida erillisille sivuille.Ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet.


Ajankohtaisia uutisia hallitaan ylävalikon kohdasta 'ajankohtaiset'. Kun luot ajankohtaisen uutisen, kirjoita ensin otsikko, määritä julkaisu- ja arkistointiajankohdat, klikkaa onko kyseessä ajankohtainen uutinen, tiedote vai molempia ja klikkaa painiketta 'Lisää'. Nyt sivun alaosaan ilmestyy editori johon voit kirjoittaa uutisen normaalisti.


Voit muokata otsikkoa, julkaisu- ja arkistointipäivämäärää sekä ajankohtais / tiedote -statusta vapaasti julkaisun jälkeenkin tekemällä muutokset ja klikkaamalla painiketta 'Tallenna'. Voit poistaa jutun klikkaamalla painiketta 'Poista' .

Näytetään ylimpänä kohdalla hallinnoidaan sitä kuinka kauan kyseistä uutista halutaan näyttää listan ylimpänä uutisena.

Uutisten arkistoimista varten sinun pitää luoda sivu, jonka erikoisominaisuus on 'Ajankohtaiset'. Uutiset  arkistoituvat sivulle arkistointiajankohdan mukaan.Tiedotteiden käyttöä varten sinun pitää luoda sivu jonka erikoisominaisuus on 'Tiedotteet'. Kaikki tiedotteet näkyvät siellä. Jos kyseessä on pelkkä tiedote, voit jättää kohdan 'Arkistointi ajankohta' huomioimatta.

Kuumat uutiset

Kuumien uutisten hallinta löytyy ylävalikosta kohdasta 'Kuumat uutiset'. Kuumia uutisia luodaan ja muokataan samoin kuin ajankohtaisia uutisia, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Kuumat uutiset näkyvät sivuilla joiden erikoisominaisuus on 'Kuumat uutiset'. Yleisistä asetuksista kohdasta 'kuumat uutiset' voit määritellä montako kuumaa uutista kerralla voi näkyä, sekä ottaa käyttöön niiden manuaalisen järjestämisen etusivulla.
Kuumia uutisia varten voit luoda sivuillasi oleville kategorioille kategoriakuvan, joka näkyy uutisen yhteydessä, tai ladata uutista varten kuvan koneeltasi. Arkistointiajankohtana kuumat uutiset arkistoituvat sivulle, jonka erikoisominaisuus on 'Kuumat uutiset' (jos olet luonut kyseisenlaisen sivun).Kuumat uutiset koostuvat ingressistä ja varsinaisesta uutisen sisällöstä.

Kun lisäät kuumaa uutista, aluksi sinun on määriteltävä ingressi.
Vasta tämän jälkeen voit kirjoittaa itse uutisen.

Oletuksena ingressin tekstialueena ei ole HTML -editoria vaan pelkkä tekstieditori. Voit kuitenkin vaihtaa editoria painamalla "vaihda editoria" painiketta.Ehdota uutista ominaisuus mahdollistaa sivuilla vierailijoiden ehdottaa omia uutisia sivustolla. Tämä onnistuu vain jos "ehdota uutista" on kytketty asetuksista päälle.Sivuston ylläpitäjä voi käydä kuumien uutisten asetuksista hyväksymässä/hylkäämässä käyttäjien ehdottamia uutisia.


Kuumien uutisten asetuksista värivaihtoehtojen lisäksi voi määritellä uutisen reunan muodon ja koon. Alla reunojen muodoista havaintokuva.